VETERANFORDONSKLUBBEN I TJUST
med doft av blårök och olja
Artiklar


Veteranfordonsklubben i Tjust
 fick den 3 Oktober 2013 mottaga priset
årets Dragkrok för bra arrangemang på
Motorhistoriska Dagen / Sveriges Nationaldag 6 Juni 2013
vid Cafe´Kårtorp E22
Prisutdelningen ägde rum på Kommunhuset i Västervik
och prisutdelare var kommunstyrelsens ordf. Dan Nilsson

från vänster Peter Edqvist mhrf,Pia Wahlman Cafe Kårtorp,Magnus Pettersson ordf,
Torvald Gustafsson ålderman och hedersmedlem samt Malin Blomqvist mhrf.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Veteranfordonsklubben i Tjust mottog Årets Dragkrok


Torsdagen den 3 oktober genomfördes den femte och sista av årets prisutdelningar i arrangörstävlingen Kultur på väg - bästa arrangemang under Motorhistoriska dagen 6 juni. MHRF reste denna gång till Västervik.


Förbundsordförande Peter Edqvist och kanslisekreterare Malin Blomquist anlände vid kl 18 till Västerviks nya kommunhus, inhyst i det gamla tingshuset. Ett stort antal intresserade medlemmar i
Veteranfordonsklubben i Tjust hade samlats denna kväll som inleddes med en visning av huset. Därefter var det dags för prisutdelning i den stora sammanträdessalen där Peter Edqvist inledde med att berätta om Motorhistoriska Riksförbundet och Motorhistoriska Dagen.


Klubben fick motta hederpris i Kultur på väg 2013 för sitt evenemang vid Café Kårtorp den 6 juni. Juryns motivering:

Veteranfordonsklubben i Tjust skapade på Motorhistoriska Dagen ett fordonshistoriskt skyltfönster vid Europaväg 22 och Café Kårtorp. Ett välarrangerat evenemang som visade bredden av klubbens kulturskatter och ett publikdragande initiativ som väckte de förbipasserandes nyfikenhet på fordonshistorian.

Diplom överlämnades av Kommunfullmäktiges ordförande Dan Nilsson (S) till Torvald Gustafsson, hedermedlem som var med och grundade klubben 1971. Magnus Pettersson, klubbordförande, fick ta emot Årets Dragkrok från MHRF:s kanslisekreterare Malin Blomquist, som var den jurymedlem som besökte evenemanget den 6 juni. Avslutningsvis överlämnade klubben en tavla med bilder från evenemanget till Café Kårtorps Pia Wahlman som tack för samarbetet. Därefter bjöds hela sällskapet på smörgåstårta och kaffe.

Tävlingen Kultur på väg genomförs av Motorhistoriska Riksförbundet och Nostalgia Magazine.

Malin Blomquist, kanslisekreterare MHRF

 

Veteran fick ta emot veteranbilspris  
 

07.10.2013 08:34


Veteranfordonsklubben i Tjust fick andra pris i tävlingen om att dra mest besökare till veteranfordon utställningen som genomfördes över hela landet den sjätte juni i år. Priset som bestod av ett diplom och en ”Dragkrok” delades ut och togs emot av Torvald Gustafsson, för Veteranfordonsklubbens räkning. Han är den äldste medlemmen i klubben och var med om att grunda veteranfordonsklubben i Tjust 1971.

Lars-Olov Weiter vid sin Volvo Amazon och Jan Jörnsjö vid sin T-Ford.

Det syntes lång väg att någonting var på gång utanför kommunhuset i torsdagskväll. Två medlemmar ur veteranfordonsklubben i Tjust hade parkerat sina bilar utanför ingången. Den ena var en T-Ford från 1924 och den andra en Volvo Amazon från 1967, som var den första turnébil som Hootenanny Singers ägde.
– Det roliga med de här bilarna är att de är köpta av Västerviksbor och att bilarna aldrig har lämnar Västerviks kommun,. Nuvarande ägare till bilarna är Jan Jörnsjö och Lars-Olov Weiter, sa Magnus Petersson som är ordförande i Veteranfordonsklubben i Tjust.

Fick en dragkrok
Peter Edqvist och Malin Blomqvist, ordförande och sekreterare i Motorhistoriska riksförbundet kom till Västervik för att lämna andrapriset till Veteranfordonsklubben i Tjust för sitt fantastiska sätt att nå besökare och visa upp sina fina gamla bilar, den sjätte juni, i Kårtorp.
Torvald Gustafsson och Magnus Petersson fick ta emot priset ”Årets dragkrok” och ett diplom.

Författare: Anders Sjögren

Tack till samtliga deltagare som kom och gjorde
Motorhistoriska dagen i Kårtorp till en fin dag
Fler bilder finns under flik Bildsidan


StartOm ossAktiviteterMHRFFörsäkringspremierMedlemsansökanStyrelseKontaktLänkarBildsidanArtiklarAnnons-sidan